Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και στον  Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Όταν ένα Κτίριο Πολιτισμού «μιλά»… η σημασία της προσφοράς μέσω του έργου των Ευεργετών” μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, Αρναουτάκη Ιφιγένεια, Αγγελιδάκη Μαρία , Δρετάκη Γεωργία, επισκέφτηκαν τη Βικελαία Βιβλιοθήκη, τον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού καθώς και φωτογραφήθηκαν έξω από το  ιστορικό σχολικό κτιριακό συγκρότημα της πόλης μας, «ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ».

Σκοπός της επίσκεψης οι μαθητές να γνώρισαν μερικά από τα έργα των ευεργετών της πόλης μας.

Στη Βικελαία Βιβλιοθήκη ενημερώθηκαν  για τον ευεργέτη της Δημήτρη Βικέλα, την ιστορία της και τις  πλούσιες συλλογές της από τον προϊστάμενο κ. Σάββα Δημήτριο. Στη συνέχεια από  τον  υπεύθυνο του  Εργαστήριου Παλαιογραφίας, ενημερώθηκαν   για τα στάδια του σωστού καθαρισμού, συντήρησης και βιβλιοδεσίας παλαιών και σπάνιων βιβλίων και χειρόγραφων.

Στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού στην Αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ξεναγήθηκαν στην έκθεση ARTism .Τα 27  έργα ζωγραφικής των πέντε νέων καλλιτεχνών  στο φάσμα του Αυτισμού, ηλικίας 12 ως 26 χρονών παρουσιάστηκαν στην πόλη μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.  Τα έργα ευαισθητοποίησαν και  εντυπωσίασαν τους μαθητές μας.

 Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού οι μαθητές ενημερώθηκαν   από τον κ. Διονύση Κοκκώνη, επικεφαλή κοινωνικό λειτουργό για την κοινωνική προσφορά του χώρου ο οποίος καλύπτει ανάγκες σε τρόφιμα πολλών οικογενειών, όπως και υπηρεσίες συμβουλευτικής και ενημέρωσης.

Οι μαθητές ανέλαβαν  ρόλους «Δημοσιογράφου», «Φωτογράφου» και «Ηχολήπτη» και αλληλοεπίδρασαν με όλους τους ομιλητές καθιστώντας την εκπαιδευτική επίσκεψη μια ξεχωριστή εμπειρία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...