Διασχολική συνεργασία 8ου Γυμνασίου @ 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ενδοσχολική επιμόρφωση φιλολόγων με θέμα: «Ενισχύοντας την συνδιδασκαλία γενικής και ειδικής αγωγής με τη χρήση Τ.Π.Ε»

Στο πλαίσιο της διασχολικής συνεργασίας και ενδοσχολικής  επιμόρφωσης οι φιλόλογοι καθηγήτριες ειδικής αγωγής κ.Αντωνίου Μαρία και κ. Καραπέτσα  Εμμανουέλα επισκέφθηκαν το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στους φιλολόγους τους σχολείου και είχε ως θέμα:

«Ενισχύοντας την συνδιδασκαλία γενικής και ειδικής αγωγής με τη χρήση Τ.Π.Ε».

Συνδέθηκε η χρησιμότητα της βιωματικής εκπαίδευσης  με την εφαρμογή ψηφιακών μέσων προκειμένου η μάθηση να γίνει ελκυστική και ενδιαφέρουσα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά παιγνίδια kahoot και wordwall και πώς με απλά βήματα τα προσαρμόζουμε στα φιλολογικά μαθήματα με στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού και πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην ενσωμάτωση μαθητών-τριων με μαθησιακές δυσκολίες στο γενικό τμήμα αλλά και στην καλλιέργεια συμπεριληπτικού και ομαδοσυνεργατικού κλίματος.

Επιπλέον, συνδέθηκε η χρήση ΤΠΕ με την καλλιέργεια ενσυναίσθησης προκειμένου, με βάση τις αρχές της συμπερίληψης και με όχημα τα ψηφιακά μέσα να εμπλουτιστεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές.

Τέλος, έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και διατυπώθηκαν απορίες αλλά και προτάσεις συνδιδασκαλίας γενικής  και ειδικής αγωγής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...