Επιμόρφωση Φιλολόγων – “Διάχυση καλών διδακτικών πρακτικών”

Στο πλαίσιο της διάχυσης καλών διδακτικών πρακτικών, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024,  η κ. Λιναρίτη Μαρία, συντονίστρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης του 6ου Γυμνασίου και η κ. Μαθιουδάκη Ευαγγελία (φιλόλογος),επισκέφτηκαν το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Κυριακάκη Χαράς και της συντονίστριας της ενδοσχολικής επιμόρφωσης κ. Αντωνίου Μαρίας.

 Με όχημα την ποίηση του Neruda και συγκεκριμένα την “Ωδή στις κάλτσες μου” (“Ωδές στα καθημερινά και τα ασήμαντα”), η κ. Μαθιουδάκη πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία-εργαστήριο στους φιλολόγους του σχολείου μας.

Οι συνάδελφοι σε ρόλο μαθητή, εξέφρασαν τις σκέψεις τους με τη βοήθεια των ρουτινών της έντεχνης συλλογιστικής, ζωγράφισαν εικόνες και εργαζόμενοι σε ομάδες έγραψαν ωδές σε καθημερινά πράγματα. Η ποίηση για ακόμη μια φορά κατέδειξε ότι και τα καθημερινά μπορούν να γίνουν ξεχωριστά, αν συνοδεύονται από αγάπη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας για να βάλουμε ενεργά την επαναχρησιμοποίηση στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε τις συναδέλφους του 6ου Γυμνασίου που μοιράστηκαν τη γνώση, την εμπειρία τους και πρωτότυπες πρακτικές με στόχο τη δημιουργία  μιας ευρύτερης κοινότητας μάθησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...