Συμμετοχή μαθητών/τριών στον “3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής λογικής & υπολογιστικής σκέψης Alan Turing”

Την Τετάρτη 13/3/2024, 5 ομάδες από το 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης συμμετείχαν στον προκριματικό του 3ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Μαθηματικής λογικής κ υπολογιστικής σκέψης Alan Turing.

Ήταν μια διαδικασία που ενθουσίασε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και την απόλαυσαν δηλώνοντας πως θέλουν οπωσδήποτε και του χρόνου να συμμετέχουν ξανά.

Η ομάδα kaminia_01 κατάφερε να λύσει τους 6 από τους 10 γρίφους και έλαβε βαθμολογία 4550. Ήταν η καλύτερη βαθμολογία που πήρε ομάδα από το σχολείο μας και πιο συγκεκριμένα οι μαθητές: Αλλιού Ερμπλίν, Βαρελτζάκης Νίκος και Γρινιεζάκης Άγγελος από το Α1. Η ομάδα αυτή ήρθε στην 9η θέση στην ΠΔΕ Κρήτης και πανελλαδικά στην 82η θέση στις 613 ομάδες που συμμετείχαν. Και οι άλλες 4 ομάδες του σχολείου που συμμετείχαν απάντησαν σε αρκετούς γρίφους. Για κάθε σωστή απάντηση οι μαθητές λάμβαναν 600 βαθμούς και 400 βαθμούς ανάλογα με το πόσο γρήγορα απαντούσαν.

Πάντως ο στόχος του διαγωνισμού για τις ομάδες του σχολείου επετεύχθη. Παίξαμε σκεφτήκαμε συνεργαστήκαμε και μάθαμε να διαχειριζόμαστε την αποτυχία πρόκρισης στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού στην Πάτρα.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό του διαγωνισμού. Ευελπιστούμε του χρόνου με μεγαλύτερη εμπειρία κ προετοιμασία να έχουμε περισσότερες ομάδες να συμμετέχουν και ακόμη καλύτερη κατάταξη.

Υπεύθυνοι καθηγητές στο 8ο Γυμνάσιο για την ενημέρωση και οργάνωση των μαθητών/τριών για τον διαγωνισμό ήταν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86 Πιταροκοίλη Στέλλα και Κοκκινάκης Κώστας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...