ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ POSTER ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Α΄,  Β, Γ΄ Τάξεων του Γυμνασίου μας για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου) οργανώνουν έναν  Διαγωνισμό Poster (Αφίσας) με θέμα:

“Ενέργειες που κάνουμε στην καθημερινότητα μας για το καλό του πλανήτη”

Σκοπός του διαγωνισμού είναι  να προβληματιστεί η σχολική κοινότητα ως προς το πώς   θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητα της ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Ο Διαγωνισμός είναι μέρος των δράσεων του Σχολικού Μαραθώνιου “Πάμε Ανακύκλωση” 2023 – 2024 του Δήμου Ηρακλείου που συμμετέχει το σχολείο  και οι πόντοι του  φαίνονται στην πλατφόρμα https://www.followgreen.gr/heraklion/

 Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων των τάξεων Α΄και Β΄ και της Τεχνολογίας των τάξεων A’, Β΄ και Γ΄ με υπεύθυνους καθηγητές τον κύριο  Λαγουδιανάκη Γεώργιο, ΠΕ08 και την κυρία Αρναουτάκη Ιφιγένεια, ΠΕ81 που θα αποτελέσουν και την κριτική επιτροπή.

Τα Poster θα παραδίνονται  από  Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 έως Δευτέρα  22 Απριλίου 2024 στην  επιτροπή. Το Poster (αφίσα) που θα ξεχωρίσει θα κορνιζωθεί στην είσοδο του σχολείου.

Οι αφίσες θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο μήνυμα που θα παρακινεί την σχολική κοινότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όροι  διαγωνισμού που θέτει η επιτροπή

  1. Οι εικόνες της αφίσας μπορεί να είναι ζωγραφισμένες με το χέρι ή σχεδιασμένες στον  ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  2. Οι εικόνες και το μήνυμα της αφίσας  πρέπει να είναι δημιουργίες των μαθητών  δηλ. δεν πρέπει να περιλαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Εκπαιδευτικό υλικό για το Poster βρίσκεται στις ηλεκτρονικές τάξεις Τεχνολογίας.

Καλή επιτυχία στους μαθητές μας!

Η ΑΦΊΣΑ ΜΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...